Kakkujauhomix – inspiraatiota testiryhmäläisiltä

Keväällä ihana testiryhmämme sai testattavakseen kaikki neljä uutta kakkujauhomix -seostamme, joista he taikoivat mitä ihanimpia luomuksia. Lue ja nappaa talteen blogistamme porkkanakakun eri variaatioita testiryhmän tapaanSarin perheen herkulliset suklaakakkuiset Cake Popsit, sunnuntaipäivän herkullisen appelsiinikakun ohje Kirsin ideoimana tai Tiinan raikas versio appelsiinikakusta. Kurkkaa myös oululaisen Suvin upeiden kakkujen ja muffinien salaisuudet ja Teijan kolme kakkua Lapin marjoilla koristeltuna. Tässä vielä muutama herkullinen kakkujauhomix tuunausvinkki, rakkaudella suoraan testiryhmäläisiltämme teille!

Perinteinen porkkanakakku Hannamarin tapaan

Hannamari kokeili helppoa porkkakakkujauhoseosta kotosalla, koska halusi jotain herkullista kahvin kanssa.

 ”Ohjeet olivat helpot ja niiden avulla onnistuu kyllä varmasti. Vaikka itse olen leiponut elämäni aikana paljon, on kiva välillä leipoa jotain helppoa, nopeaa ja hyvää, jossa ei koko keittiö ole kaaoksen vallassa,” Hannamari kertoo. Tässä Hannamarin käyttämä ohje:

 Porkkanakakkujauhoseos: Porkkanakakkuohje 

  • tein ohjeen voilla
  • paistoin taikinan 21×30 cm vuoassa, jossa oli leivinpaperi pohjalla
  • tein kakkuun tuorejuustokuorrutuksen
  • kakku oli hyvänmakuinen, kohosi hyvin ja koostumus hyvä
  • paistoaika oli hieman lyhempi kuin ohjeessa

Kuorrutus:
120 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
2 rkl voita, huoneenlämpöistä
240 g tomusokeria
ripaus suolaa
1 tl sitruunanmehua

Kuorrutuksen ohje: Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi ja kermaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa ensin pienellä nopeudella 30 sekuntia, sitten suuremmalla nopeudella, kunnes kuorrute on tasainen ja kermainen. Vatkaa joukkoon mehu. Levitä kuorrute jäähtyneelle porkkanakakkulevylle.

Miran suklaa- ja appelsiinikakku

Miran leipoi taidokkaat ja viimeistellyt suklaa- ja appelsiinikakut äidilleen. Tässä Miran kommentteja:

”Suklaakakun teko onnistui todella hyvin ja oli todella helppo tehdä. Ja mikä on aina plussaa, niin raaka taikinakin maistui tosi hyvälle. Ohjetta en lähtenyt mitenkään muuttelemaan. Positiivinen huomio oli, ettei kakku ollut ollenkaan kuivaa! Koristelin kakun tavallisella mokkapalakuorrutteella ja laitoin sitä myös kakun väliin. Päälle raastoin lisäksi valkosuklaata ja tein valkosuklaasydänkoristeen kakun keskelle, kivan näyttävä ja simppeli.”

”Leivoin myös appelsiinikakun äitini luona. Se kiinnosti, koska appelsiini vaikutti niin kesäisen raikkaalta ja sitä se todella oli. Tässäkin tapauksessa kakku onnistui todella kivasti. Kakku sai koristeeksi lemoncurdilla maustetun vaniljakreemin ja sitä laitoin myös väliin. Koristeeksi laitoin kontrastia antamaan salmiakkirakeita ja toffeekarkkeja murskattuna,” Mira kertoo.

Testiryhmämme upeita luomuksia löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Jos olet jo testannut kakkujauhomixejämme kotona, lisää kuvasi hästägillä #reformikakkunen. Reformin herkulliset sometilit löydät Facebookista ja Instagramista @reformi.fi. Herkullisia leipomishetkiä!