Kakkujauhomix – Kakkuja sankareille

Testiryhmämme Teija pyöräytti kolme herkullista kakkua testatessaan uusia Reformin Luomu kakkujauhomixejämme. Teija halusi palkita SPR:n osaston ystävätoiminnan vapaaehtoisia ihanilla leivonnaisillaan heidän kuukausitapaamisessaan. Siinäpä herkullinen palkinto tälle tärkeää työtä tekevälle joukolle!

”Leivonta on tapa jakaa hyvää ja kiittää ystäviä,” Teija kertoo kakkufilosofiastaan. Teija leipoi tapaamiseen samalla kerralla maustekakun sekä suklaakakun.

Maustekakun Teija valmisti pyöreään irtopohjavuokaan, johon hän lisäsi 0.5dl itse keräämiään hilloja, jotka oli etukäteen sulattanut pakkasesta. Teija lisäsi hillat vuoan pohjalle, sekä noin 1dl verran taikinaan tuomaan oman vivahteensa ja käytti sulaneita lakkoja myös koristelussa. Suklaakakun taikinaan Teija lisäsi puolestaan 1dl pakastepuolukoita, jotka hän oli kerännyt viime syksynä Lapista.

”Molemmmat [kakut] onnistuivat täydellisesti. Valmis tuote oli ihanan ilmava, pehmeä ja kuin trendikahvilasta. Tuote onnistuu aina,” Teija kertoo.

Appelsiinikakkua Puljutunturin laella

Kolmannen kakkunsa Teija leipoi retkievääksi Puljutunturin laavulle, jossa hän ihaili yötöntä yötä ystävien kera. Kakku onnistui ohjeen mukaan tehtynä loistavasti.

”Kakku yllätti nopeudellaan ja oli valmiina ilmava, kimmoisa ja maukas… Olen kokeileva leipuri. Luon uutta ja käytön paljon luonnon antimia, mm. kuivattuja itse kerättyjä yrttejä Lapin luonnosta. Terveellisyys ja lähiruoka ovat itselleni tärkeätä. Käytön myös sieniä yms metsän antimia. Tälle ohjeelle on vain taivas rajana, sopii niin moniin leivontavuokiin, eli saa kuhunkin tilanteeseen sopivan tarjoilun,” Teija kertoo.

Ja tuttuun tapaansa Teija lisäsi myös appelsiinikakkuun tietysti Lapin maisemista keräämiään mustikoita.

”Retkelle en kerinnyt tehdä koristelua, otin uunista tulleen suoraan matkaan ja käärin folion sisään. Retkeltä palattua levitin lusikalla vaniljatuorejuustoa valmiiksi leikattujen palojen päälle, jotka olivat vielä leipävuuassa ja ripottelin kuivattuja kanervankukkia ja kuivattuja mustikoita päälle,” Teija kertoo.

VINKKI: Teijan vinkki marjoja leivonnassa käyttäville on pidentää paistoaikaa marjojen nestepitoisuuden takia. Leivonnaisten sekaan hän suosittelee ehdottomasti kuivattuja tai pakastettuja marjoja ja yrttejä – kotimaisia ja itse kerättyjä, tottakai.

Löydät Reformin Luomut kakkujauhomixit täältä.  Lue myös muut ihanan testiryhmämme arviot ja kokemukset kakkujauhomixeistä. #MadeByTestiryhmä