Palak paneer

Palak paneer

Palak Paneer on intialainen ateria, jonka valmistat helposti ja nopeasti. Tarjoa naanleivän tai basmatiriisin kanssa. Paneer-juustoa löydät hyvin varusteltujen kauppojen juustohyllyiltä. Se on mietoa kotijuustoa, joka kannattaa kuivata talouspaperilla ennen paistamista. Vaihtoehtoisesti voit korvata paneer-juuston tavallisella kotijuustolla tai halloumijuustolla.

Tähän ruokaan on käytetty Reformi Luomu Kasvisliemikuutiota, joka on nyt myös palmuöljytöntä. Sheavoilla ja auringonkukkaöljyllä korvattu palmuöljy tekee tuotteesta vastuullisen.

Valmistusohje

Ota juusto pakkauksesta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa Paneer-juusto (tai halloumijuusto) kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla juustopalat käännellen. Ota sivuun. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna auringonkukkaöljy ja laita ne pannulle yhdessä juustokuminan ja garam masalan kanssa. Kääntele hetki, jotta ne pehmenevät. Lisää pannulle sulanut pakastepinaatti ja kuohukerma. Murenna joukkoon Reformi Luomu Kasvisliemikuutio ja anna kiehua noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon juustopalat ja kuumenna. Tarkista maku.

Ruokaohje on toteutettu yhteystyössä Hellapoliisin kanssa. Ohje on julkaistu myös Hellapoliisin sivuilla.